Alla inlägg under mars 2010

Av Linda - 18 mars 2010 18:12

Har haft en otroligt missnöjd son idag.

Allt började klockan 6 när Tristan inte ville somna om efter att hans pappa gått på jobbet. Men han var inte så pigg att han ville kliva upp heller så vi låg i sängen och väntade in John Blund. När John började närma sig blev han arg istället och började skrika. Höll jag honom i famnen var han som en orm och blev ännu argare, det var bara att härda ut och försöka vagga honom där han låg. En timme tog det innan jag äntligen fått honom till sömns igen. Som tur var så var jag så himla trött efter det att jag somnade om direkt igen, annars har det varit ett stort problem den senaste tiden.


Han sov rätt gott till strax efter nio och då började allt om igen. Ingenting var bra. Han ville inte leka på golvet, inte ligga i babygymmet, inte sitta i sin gåstol, inte sitta i babysittern, inte vara i min famn ingenting var bra. Höll på att bli galen. När jag blir så där arg och irriterad blir jag också så ledsen. Det är ju inte hans fel och jag vill inte bli irriterad på honom men det är svårt att försöka vara glad när allt bara är fel. Så fram till 11 gick vi omkring och var irriterade båda två. Han blev till och med arg när han skulle äta mellanmål och jag bröt av halva smörgåsen. Det är tur att det räcker med ett enda leende från honom så blir jag glad igen.


En fd. jobbarkompis var i Göteborg idag så vi åkte in och mötte upp henne till lunchen. Käkade lunch på ett thaiställe, riktigt gott var det och Tristan åt snällt upp sin gröt. Han hittade en hund att titta på under tiden vi satt där, den faschinerade honom mycket. Kanske är hans hundskräck borta.

    


  


För att muntra upp min lilla butterpojk när vi kom hem gav jag honom ukulelen att spela på innan maten. Borde jag kanske inte gjort eftersom han blev fruktansvärt arg på mig när jag tog bort den. Vilket jag också fick igen när han skulle äta och pruttade med munnen efter varje tugga. Undra om han försöker testa mitt tålamod. Det är underbart att vara hemma med honom, önskar jag kunde vara hemma länge länge men sånna här dagar önskar jag att jag vore den andra föräldern. Den som kommer hem och får det där underbara leendet och alla goa glada miner.       

          



Av Linda - 17 mars 2010 19:02

På morgonen åkte jag och Tristan och hälsade på Sofia och hennes två barn. Jätte mysigt med lite bebislek och fika.

    


Har avslutat babysimmet idag, eller i alla fall försökt avsluta simmet. Vi missade sista gången på kursen och skulle därför ha ett återsimningstillfälle idag. Sagt och gjort, vi hoppade i bassängen sjöng namnssången och började öva på att flyta och dyka. Efter första dyket så vibbrerade det till i Tristans badbyxa. Snabbt upp över ytan och till kanten, mycket riktigt så var det inte bara en bubbelpool utan hans kassa mage. Hans pappa gick och duschade av honom och under den tiden hann han bajsa två gånger till så vi beslutade oss för att skippa simningen. Men han fick sitt märke ändå och nu är han officiellt en Krabba.

  


Vi har beslutat oss för att inte gå Grodkursen utan istället ska vi gå och simma själva på badhuset och kanske börja simskola när han blivit lite äldre.

 


En mycket svårmatad son har det varit idag. En tredjedel av gröten fick jag i honom på dagen, lite ersättning innan simningen och till middag blev det matning med specialskeden (smörgåsrån). Hans mage har som sagt varit riktigt dålig idag men på bvc tyckte hon att det var bättre att han hade det så här än att han var förstoppad. Välkommen till familjen, laktulos. 

Av Linda - 16 mars 2010 21:46

Tristan har haft tjejbesök idag. De är så himla söta när de sitter och "leker" med varandra. Så fort någon av de hittar en leksak att leka med så blir det dragkamp om den. Längtar ännu mer nu till de kan leka tillsammans eller i alla fall till de kan ta sig fram själva så man inte behöver flytta de mot eller ifrån varandra.

Han har även fått sin första "skedkyss", det ska skrivas upp till han blir lite äldre.


      

Av Linda - 15 mars 2010 20:39

Är så himla less på allt grus som kommer in. Vår hall gränsar till alla rum så man måste passera allt grus hela tiden, känns som att dammsugaren står framme dygnet runt. Det känns faktiskt otroligt skönt att snön är på väg bort från trottoarerna, snart kanske de kan sopa de rena också.


Idag har vi varit ut och njutit av den härliga vårsolen, fast det blåste lite för mycket för att man skulle känna värmen av solen. Tristan fick inviga sin nya skinnjacka och jag har ätit årets första kulglass, lite kallt men riktigt gott var det.

  


Var förbi på vårt stammisställe, biblioteket. Jag skulle gissa på att vi är där nästan en gång i veckan. Självklart blev det en hel hög med nya böcker. Vi läste en om Magda och henns lillebror Anton och självklart Loppsockan när Tristan skulle sova efter middagen. Han är så mysig när han ligger och lyssnar, nu har han börjat pilla mig i håret samtidigt som jag läser.


Magen har varit väldigt aktiv de senaste dagarna och igår var han så himla lös, fick byta väldigt många gånger. Så idag tänkte jag att det kanske var bäst att minska ner på laktulosen, gav han bara 5 ml istället för 7,5. Men det skulle jag inte ha gjort. Nu är han super hård igen och har inte fått bajsa på hela dagen. Blir så less att det inte finns nåt mellanläge. Han är bra i några dagar och jag börjar slappna av och så helt plötsligt är vi tillbaka på noll igen. Önskar att jag kunde hitta det bästa receptet för hans mage.


Han har ätit leverpastej idag för första gången, det gick jätte bra. Först smakade han på min smörgås och sedan fick han ett smörgåsrån med leverpastej. Jag satt med andan i halsen hela tiden för han tog så himla stora bitar. Kommer bli en hönsmamma som är orolig att han ska sätta i halsen när han börjar äta ickemosad mat. Fast han är fruktansvärt söt när han tuggar.


Av Linda - 14 mars 2010 21:10

Min älskade lille son är en liten sångfågel. Han tycker det är fantastiskt roligt när hans pappa spelar gitarr och idag har Tristan visat sina sångkunskaper. Det låter verkligen som att han sjunger. Jollret blir helt annorlunda och i olika toner beroende på vilka ackord som spelas. Försökte få det på film men så fort jag tog fram kameran så slutade han "sjunga" och blev mer intresserad av kameran.


Istället fick jag "skalman" på film. Han heter väldigt ofta skrutten när jag pratar med honom och om honom men jag borde kalla honom för skalman istället. De är väldigt lika på många sätt. De har båda en mat och sov klocka, Tristans förmiddagstupplur kan variera i tid lite men annars kan jag nästan säga på minuten när han ska vakna. Han äter var tredje timme (alltid) och den största likheten, hamnar han på rygg kommer han inte upp på fötter igen.


Idag har vi tränat på att gå, nu börjar han ta steg när man håller honom i händerna istället för att hoppa upp och ner. Vi har även varit ut till lekparken men under gungan var en sjö och det blåste riktigt mycket så det blev ett kort lekpass.


Magen har varit superaktiv idag, får nog minska ner på laktulosen imorgon. Ska införa välling som morgonmål imorgon och snart blir det dags för köttpuréer. Testade att blanda biffstroganoff med min grönsakspuré och det gick rätt bra. Har lånat boken Andra mosboken och blev riktigt inspirerad att testa nya rätter.

Av Linda - 13 mars 2010 21:03

Eller hur var det det var?

Halva dagen idag har det varit kämpigt att få i Tristan mat. Magen har varit väldigt aktiv vilket kanske bidragit.

När han skulle äta middag så totalvägrade han, vred sig som en liten orm och ville verkligen inte ha skeden i närheten av sin mun. Ibland funkar det att ha honom knät eller varva med lite frukt. Idag funkade ingenting.

Satt honom tillslut i sin gåstol, han blev väldigt nöjd och jag kände att jag var tvungen att försöka en gång till. Är inte den som ger upp i första taget.

Sagt och gjort, jag hämtade maten från köket och försökte igen. Tvärstopp.

På bordet i vardagsrummet låg ett smörgåsrån kvar från mellanmålet, den ville han gärna ha i munnen.

Smårgåsrån kan också fungera som en sked, för er som inte redan visste det.

Och en mycket mycket bra sked. Jag doppade den i purén och sedan in i munnen, mums. Han åt upp allt, så duktig och en aningens tjurig.

Nu kan han inte lura mig längre att han inte tycker om maten för då mumsar man inte så där glatt.

Hoppas på en natt utan att han vaknar och har ont. Provade lite banan för första gången, lite väl vågat med tanke på magen men jag var tvungen att testa och magen behövde stanna upp lite.

Av Linda - 13 mars 2010 13:30

tror jag har hittat en liten lösning till allt kvälls skrik.


Han har sovit jätte bra de senaste nätterna, inte vaknat och skrikit på en hel vecka bara velat ha nappen. Till igår då han vaknade jätte många gånger. Började redan på dagen då han var rätt kinkig och inte alls sugen på att äta. Fick ta till alla knep för att få i honom mat.


Efter att han vaknat några gånger och varit så där ledsen så höll tankarna på att gnaga sönder mig. Började kolla i min kalender där jag skriver allt han äter, hur och när han bajsar och även hur han har sovit. Och när jag hade bläddrat där ett tag insåg jag att de flesta gångerna som han verkar ha haft ont är när han har ätit hallon/mango puré och äppel/mango gröt.


Så min gissning nu är att han är lite känslig mot mango eventuellt mot hallon också. Blir uteslutning av dessa två nu ett tag för att se om vi slipper ont i magen skrik. Han var även otroligt gasig i magen igår så jobbigt med lillamagen var det verkligen.


Har precis haft ett litet matparty, Tristan fick vara med och äta ur skålen med händerna. Mumsigt och roligt men herregud pojken såg ut.

Av Linda - 12 mars 2010 19:12

...nej det är ingen vanlig dag för det är Tristans halvårsdag Hurra Hurra Hurra


Tiden har gått extremt fort, redan ett halvår

            


Detta är Tristan idag

Han sitter ganska bra själv (en fallkudde bakom ryggen bara i fall att)

Han vill gärna sitta upp och leka med sina leksaker

Favoritleksaker är en fluga/geting som han fick i julklapp av Emma och sin fruktnyckelknippa

Han gillar att ligga i babygymmet och sprattla

Att titta ut genom fönstret på träden är rogivande

När pappa spelar gitarr och sjunger så blir han ivrig och glad

Vill gärna spela på gitarren själv

Han skrattar ofta och tycker att plastpåsar är helfestliga när man prasslar med de

Han sitter gärna i sin gåstol och tar sig fram en bit men ännu hellre sitter han i sin hoppgunga

När han ska sova vill han ha napp, sin apa (som är en handdocka) och ett täcke att gosa in ansiktet i

Han sover ungefär en halvtimme åt gången på dagarna

Äter "riktig" mat ett mål om dagen och två gånger gröt

Tycker mycket om att bada både i badkaret hemma och på badhus

Stoppar ALLT i munnen

Dregglar en massa, men inga tänder på gång

Han vänder sig lätt från mage till rygg både åt höger och vänster. Vänder sig nästan helt från rygg till mage

Han tycker om att dansa och kiknar av skratt när man kastar upp honom i luften

Får han vakna av sig själv på morgonen är han en solstråle

Att ligga och lyssna när någon läser en bok är jätte mysigt

Vill gärna sitta upp i vagnen och titta på allt runtomkring

Gillar att gunga

Har folkvagnshuvar till fötter

Har storlek 74 på kläder och 17 på skor/strumpor

Blir rädd för vissa människor (inga namn nämnda)

Har vuxit ur sin babysitter och har nu en bilstol istället

Gillar "prästens lilla kråka", helst att åka i diket

Är en linslus så fort kameran åker fram


Tack mormor och morfar för kläderna jag fick i halvårspresent

    



Ovido - Quiz & Flashcards