Alla inlägg under mars 2010

Av Linda - 4 mars 2010 20:41

Sköterskan på barnmedicin hörde av sig idag, som hon lovade. Vi pratade länge om hur det har varit de senaste dagarna och hur bra det har gått idag. Gav honom ingen laktulos på morgonen eftersom han fick så diarée igår, istället fick han messmör i morgongröten. Och det har gått jätte bra (lite hård på morgonen men det gick till sig under dagen).


Han åt en portion med rotfrukter till middag, ungefär så mycket som det är i en liten burk och efteråt drack han 100 ml ersättning. Druckit pärondryck och ätit smörgåsrån till mellis och efter kvällsgröten åt han fruktpuré med hallon och mango som vi kokat idag. Har även gjort päron och katrinplommonpuré till morgondagens gröt.


Hon tyckte att han hade ätit riktigt bra och att det var duktigt att han fått i sig så mycket grönsaker. Vi bestämde att han inte skulle äta 10 ml laktulos eftersom det satte igång magen så extremt mycket. Nu ska vi testa med 7,5 ml och till en början bara varannan dag. Funkar inte det får jag testa mig fram med varje eller öka på mängden istället.


Pratade en del om hans magknip. Hon sa att det kan bero på att han inte tål mjölkprotein som han har så mycket magknip på kvällarna men att vi förmodligen inte kommer få bukt med hans bajsproblem med mjölkfri kost. Hon ville att jag skulle fundera under kvällen hur jag ville göra, om jag vill testa mjölkfri kost igen. Fast i några veckor den här gången så att vi verkligen märker om det blir någon skillnad.


Nu vet jag inte hur jag ska göra. Känns jobbigt att hela tiden hålla på och byta kost, kanske också påverkar hans lilla mage. Men nu har han vaknat var femte minut den senaste halvtimmen och skrikigt och det känns så jobbigt. Tycker så synd om honom. Jag vaggar, gungar. håller honom som en boll och stryker honom på magen. Ibland funkar det bra och han somnar om direkt vissa gånger får jag hålla på längre. Ska jag kolla någon dag till om det blir bättre eller byta kost direkt imorgon? Har en burk althera mjölkfri ersättning hemma som jag kan börja med, fick även komma till barnmedicin och hämta två burkar till imorgon om jag ville.


Min känsla säger att jag ska avvakta men jag tycker så himla synd om honom om han har ont. Kanske är det inte magknip men vad är det då? Känner mig så maktlös

Av Linda - 4 mars 2010 00:17

Nyss hemkommen från Alice i underlandet, vilken otroligt underbar film. Såg den i 3D med min käre vän och det var bland det bästa jag sett på länge. Tim Burton plus Jonny Depp, det kan bara inte bli fel. Så snygg och så härligt skruvad. Önskar att jag också var i underlandet och kunde dansa futterdansen. Första gången jag såg en 3D film (förutom någon gång för länge sedan med blå/röda glasögon) och gu vad häftigt det var. Ryckte till ett flertal gånger då det kom grenar och annat flygande genom rutan. Ska definitivt se fler filmer i 3D.


  

Mycket roligare att sitta och leka än att ligga på mage


Tidigare idag var jag och Tristan på promenad i solen, fick sån härlig vårkänsla. Det är precis som våren "hemma", sol, 2 minus grader, har börjat smälta på vägen och man riktigt känner hur solens strålar värmer. Trist om snön försvinner men jag måste ändå erkänna att det är rätt skönt när trottoarerna börjar titta fram, börjar bli lite lättare att ta sig fram med barnvagnen.


På vår promenad gick vi och hämtade ett paket till Tristan. Har gått med i barnensbokklubb och idag fick vi välkomstpaketet. Den ena boken var en bok med flikar som man kan dra i och så händer det olika saker på sidorna (Molly bakar), tyvärr är Tristan väldigt mycket för lite för den. När han upptäckte att man kunde ta tag i flikarna så höll han på att dra sönder de. Vi får nog vänta med att läsa den till han förstår vad man ska göra. Fick även två nya sångböcker, Min lilla skattkammare och den silvriga Barnkammarboken.


Om någon kan Kroppsbossa så får ni gärna sjunga den för mig, rolig text men jag kan inte melodin.

     

Av Linda - 3 mars 2010 11:29

Har varit på 6 månaders kontroll på bvc på morgonen (kvart i nio så jag fick dra upp lilla trollet ur sängen) och träffat läkaren. Tristan var inte alls förtjust i henne och blev jätte ledsen när hon började prata. Undersökningen gick bra så länge hon höll tyst. Den här rädlsan han har fått för vissa människor måste vara deras röst som han blir rädd för. Går bra så länge de håller tyst.


Vi pratade ganska mycket om hans problem med den hårda magen och jag känner att jag bara blir mer och mer osäker. Gör som alla säger men hela tiden så säger de olika beroende på vem jag pratar med. Hon tyckte 5 ml laktulos var alldelens för lite så nu fick jag ge honom 10 ml istället vilket resulterade i en väldigt pruttig kille.


Läkaren ville att jag skulle kontakta bvc och min sköterska där direkt det var några problem och så skulle hon ta kontakt med läkaren vi träffade idag. Läkaren skulle även kontakta mig om några dagar och vi skulle få komma till barnmedicin. På torsdag ska den andra sköterskan på barnmedicin kontakta mig och höra om det har skett någon förändring, om inte läkarbesök. Så förvirrad.


Idag fick vi också höra att en vecka med mjölkfri kost var alldelens för lite för att utesluta att det var det, hon tyckte att vi borde ha gett honom det i en månad för att vara på den säkra sidan.


Vikt, längd och huvudomfång var bra och följde kurvan. Så fokus på den där kurvan. Tyvärr så kunde han inte vända på sig så det blir en återkontroll hos läkaren om en månad plus att han låg lite snett på mage. Måste alla barn kunna det som anses vara "normalt" i en viss ålder? De gör så att man blir orolig och det går ju inte direkt att tvinga fram en vändning. Har honom på mage lite varje dag men han tycker det är jätte tråkigt och det slutar med att han borrar ner huvudet i mattan och skriker.


Annars var han en välutvecklad pojke som hade bra blick, kunde sitta bra och greppa saker mycket bra för att bara vara 6 månader. Att han också börjat bli rädd för vissa männsikor tydde på en tidig utveckling. Känns kul att han på vissa saker är lite tidig när han inte gör allt han borde.


Jag berättade även att de på barnmedicin ville att vi skulle byta ut ett mål ersättning mot rotfrukter istället. Fortfarande tycker de på bvc att det är tidigt.


Har alltid kännt att det har varit tryggt att gå till bvc, prata med de om alla funderingar och sådant jag oroat mig för. Men nu känns det inte lika bra längre. Första barnet, inte konstigt att jag inte vet vad jag ska göra. Jag har aldrig varit med om ett barns utveckling tidigare och jag är inte vårdpersonal så jag vet vad som är ok att göra/testa och inte ok. Vågar inte alltid gå på min intuition men borde kanske göra det oftare.


Nu hoppas jag att lilla skrutten vaknar snart, då ska han få lite gröt och sedan ska vi ta en promenad i det härliga vädret (sol och 2 minus).

Av Linda - 2 mars 2010 18:21

Helt underbart väder idag. Har varit ute och gått en hel del, hämtat biobiljetter till morgondagens bio (Alice i underlandet) och lånat böcker. Blev en hel hög med böcker, igen. Innan Tristan somnade sin eftermiddagslur så hann vi med tre böcker. Det är så himla mysigt att han tycker om att ligga och lyssna på sagor. När vi ändå var på biblioteket anmälde jag oss till rim och ramsor nästa vecka (10.30, egentligen i tidigaste laget för oss) ska bli kul att se hur det är.


Tristans mage är fortfarande lika trög. Så här har det sett ut idag

3.30 200 ml ersättning

9.30 200 ml ersättning + 5 ml laktulos

12.30 Havregröt (glömde purén hemma)

15.30 Grönsakspuré, lyckades få i honom en halv liten burk

17.00 200 ml ersättning

20.00 Havregröt med plommon/päronpuré

Nu har vi imorgon på oss för en förändring (håller tummarna)


Imorgon ska vi på 6 månaders kontroll på bvc, har försökt träna på lite rulla runt men där är det totalstopp. Han vägrar, på rygg är det roligt att leka och på mage är det tråkigt att ligga. Men snart sitter han helt själv och nu tror jag tänderna kliar en hel del. Har fryst ner lite bitleksaker som han älskar att suga på, själv tycker jag det ser riktigt kallt ut.

Av Linda - 1 mars 2010 21:27

Har varit på en härlig två timmars promenad idag. Slaskigt och blött men det var skönt att komma ut på en långsväng igen (länge sedan sist). Tristan sov en timme i vagnen och sedan vill han sitta upp, titta och inte alls vara nedstoppad i åkpåsen. Tur att det har blivit lite varmare ute så att han kan ha armarna uppe ur påsen.


Den nya måltiden gick inte så bra som jag hoppats på. Förstår inte varför min son inte gillar min mat. Den här gången mixade jag den riktigt bra så det kan inte ha varit för att det var bitar i den. Kanske vill ha mer smak på maten. Jag kokade morötter, potatis och broccoli och mixade med rapsolja och lite kokvatten. Någon som har tips på vad man kan krydda bebismat med?


Däremot gillar han burkmat så det beror inte på att han inte är redo för mat. Köpte två burkar mat idag och en Ellas kitchen påse. Så himla skumma blandningar i ellas kitchen, sist provade vi broccoli/ärtor/päron och nu köpte morot/äpple/palsternacka. Tristan tycker de är jätte goda. Tänkte att jag skulle blanda ut burkar med egen mat och förhoppningsvis få honom att äta min mat helt och hållet snart.


Ikväll har det varit lite oroligt efter läggning. Han vaknade första gången efter en halvtimme och grät otröstligt. Tillslut somnade han om (skakandes till sömns med goseapan) sedan tog det tio minuter till så vaknade han. Så svårt när man inte vet vad det beror på. Kanske är det alla matbyten, rap eller magknip. Önskar jag kunde läsa tankar eller ännu hellre att han kunde prata.

Av Linda - 1 mars 2010 11:46

Har pratat med barnmedicin idag och nu ska vi sluta med mjölkfri kost.

Nya restriktioner, 5 ml lactulos på morgonen (endast morgon), mer vatten under dagen och ett byta ut ett mål med ersättning mot ett mål med rotrfrukter. Detta ska vi göra under tre dagar och sedan ska hon höra av sig igen. Hoppas att det blir förändring nu då.


Tristan ligger just nu och jollrar väldigt högt på golvet i väntan på en promenad.

Ovido - Quiz & Flashcards