Direktlänk till inlägg 18 juni 2010

Gårdagens zoo besök

Av Linda - 18 juni 2010 11:24

Med en ryggsäck full av mat till lilla skruttis gjorde vi oss redo för en dag på Borås zoo. Jag var laddad till tårna för att  få se alla djur som jag senast såg när jag var liten. Är ingen direkt djurparkmänniska egentligen men nu känns det riktigt spännande och roligt och jag vill verkligen att Tristan ska få träffa många olika djur.


  


Är lite tudelad vad det gäller det här med inhägnade djur. Tycker på ett sätt synd om djuren, en del drar sig verkligen undan, samtidigt som jag tycker det är fantastiskt trevligt att få chansen att titta på lejon, tigrar, elefanter, björnar och giraffer. Lodjuren och vargarna verkar ha det bäst för de var i så stora skogsområden att vi inte fick en enda skymt av de.


  


Tristan gillade självklart fåglarna men även aporna. Var ett gäng med små små apor (som jag nu inte kommer ihåg vad de hette) i en glasbur. De hoppade omkring och jagade varandra, super söta och helt galna. Tristan blev som förstenad och kunde nog stannat kvar lite längre än vad jag bestämde att vi skulle göra. Försökte få en bild på de men genom en glasruta var det inte alltför enkelt att få en bra bild.


  


Jag gillade orangutangerna, så himla fina och så mänskliga i sitt beteende. Det var en liten familj vi tittade på, där mamman hade barnet som bet och slet och skojade med henne. När hon blev less så kom pappan och bokstavligen slet bort ungen för att mamman skulle få lite lugn och ro. Hon gick ner till vattnet, drack lite och satt och tittade på allt folk.


  


Vissa djur skulle jag så gärna vilja känna på, känna hur pälsen/huden känns. Noshörningen och elefantens hud ser så sträv ut, undra om den känns så eller om den kanske är jätte mjuk.


  


När vi passerade savanndjuren började Tristan bli riktigt trött och innan vi kommit ner till de svenska lantdjuren så hade han somnat. En mysig dag med mycket att titta på. Ska bli roligt att åka tillbaka nästa år då lilleman är lite större och se hur han reagerar inför djuren.


En otroligt fin park där allt är väldigt rent och snyggt. Skogen känns äkta och välbevarad natur. Hit vill jag igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 23 mars 2013 23:33

Jag och mamma besökte Torneå för några veckor sedan. Av en slump hittade vi en tygaffär som visade sig ha massa garn. Mattrasor i mängder. Vill man ha lite extra jobb och nysta själv kostade det bara 4.90 ?. Jag hittade ett jätte gulligt med små blom...

Av Linda - 7 mars 2013 00:16

Min kära vän Marie gav mig en väska full med underbara garner i härliga färger. Många av de var i ull och multifärgade. Blev förtjust i Big delight 07 från Drops och hittade ett perfekt mönster till det garnet. Men när halsduken väl var klar så kä...

Av Linda - 3 mars 2013 09:57

Av Linda - 3 mars 2013 09:45

Mitt pärlpysslande fortsätter och jag fick igårkväll erfara att det är skillnad på pärlor och pärlor. Skålen vi gjorde igår gav vi till min faster i present. Fyllde den med lite godis och hipps vipps var pärlorna en godisskål. På kvällen när ba...

Av Linda - 2 mars 2013 12:48

Hittade ett inlägg hos 101 nya idéer som handlade om nabbipärlor. Blev så sugen på att testa så fram åkte pyssellådan. Skålen gör man genom att smörja en ugnssäker skål med olja. Därefter lägger man ett lager med pärlor. Oljan gör så att pärlorna...

Ovido - Quiz & Flashcards