Alla inlägg under juni 2010

Av Linda - 16 juni 2010 06:27

På lördag morgon fick Tristan sin sista dos av magmedicinen Forlax och det har gått riktigt bra sedan dess. Dagarna har varit lite olika men jag har kunnat reglera med maten så att han blivit lite lösare då det varit hårda dagar.


Igår var han väldigt hård men efter två päron blandade med grädde så satte det igång ordentligt. Min lilla kinkiga son blev som en solstråle och livet var härligt igen.


Nu fortsätter vi så här, ingen medicin, ingen laktulos bara vanlig mat. Jag känner att jag börjar bli säker på maten och börjar få lite koll på vad som gör honom hård och hur jag ska få bukt med det.

   

 

I lördags åkte jag och Tristan ut till hans gammelmormor (vi kallar henne så, Tristans farmors mamma). Hon bor ute i skärgården där det är tyst och lugnt och stilla. Den 90 åriga tanten blev glad att se oss och vi har haft sköna dagar. Promenerat, shoppat, slappat inne, ätit massa gott och njutit av lugnet.

   

Spanar på båtarna i hamnen


Gammelmormor är en glad och pigg tant med en stor fin trädgård som hon påtar i så fort vädret tillåter. En enorm djurvän som matar alla som kommer dit och tar hand om hela släkten. Hon bär runt på Tristan som ingenting och plockar upp saker han kastar ner på golvet. Känner mig väldigt glad som kan få låna henne då jag själv inte har någon mormor.


  


När jag nu på morgonen öppnade kylen och skulle ta mjölken till morgonkaffet kände jag lukten av rökt makrill. Fick en bit av det goda livet med mig hem.


Tristan sitter i sin nya fina vagn 


     

Av Linda - 8 juni 2010 14:46

Testade min nya maträtt idag och den gillades. Det är så roligt att han nu äter det mesta och att jag kan få i honom nästan alla grönsaker (de jag har testat i alla fall).


Idag öser regnet ner, vi tvättar och mellan hägningarna försöker jag skura. Men hur bär man sig åt när man har en son som blir arg för att han inte kan ta sig fram och gnäller det mest irriterande gnället någonsin. Får panik när han låter så, klarar knappt av att göra någonting annat än det han vill att vi ska göra. Och skura med en son på höften, det har jag inte lärt mig ännu.


Har fortsatt knäppa lite foton med min nya applikation och på den här kan man tro att han är hämtad ur en skräckfilm.


  


Inser att jag inte är den bästa fotografen

Av Linda - 7 juni 2010 21:31

Har haft hk-lektion med min son idag.

Vi har tillbringat em. i köket och lagat pureér av olika slag.

Nu har jag mat för tre veckor och när de tre veckorna är slut åker vi till norrland. Känns skönt att ha laddat frysen med mat.


Där finns nu

Currykyckling (recept finns i tidigare inlägg)

Korvstroganoff och ris

Köttfärssås och spagetti

&

Kyckling i ugn

-Kycklingfilé i skivor

-Potatis

-Morot

-Palsternacka

-Kålrot

-Vitlök

-Timjan

-Svartpeppar

-Saften från två citronklyftor, resterande klyftor fick följa med in i ugnen


La allt i en ugnssäker form och ringlade olja över.

Längst ner i ungen på 250 grader i ca 1 timme.

Mixade och rev tillsist ner prästost.


Tristan smakade en tugga och verkade gilla det. Imorgon kommer det riktiga resultatet.

Av Linda - 7 juni 2010 11:48

Igår började vi vår nedtrappning av forlax, Tristans magmedicin. Har gått från hel dos till halv och det har gett bra resultat hittils. Vi ska trappa ner i ca en vecka och blir det inga stora förändringar under den här tiden kan vi sluta med medicinen helt. Ska bli så skönt att slippa det där pulvret som smakar brustablett.


Igår var han mjuk och idag väldigt lös. Tror att det kan bero på att han åt burkmat igår och att det eventuellt är någon tillsats i den som han reagerade på. Kanske inte så jätte konstigt eftersom han sällan äter det.


Appropå gårdagens burkmats matning. Till lunch åt han kalkon och grönsaker (ett säkert kort som jag vet att han gillar) men till middag testade jag en ny variant, lax med ris och grönsaker. För det första var han jätte hungrig vilket betyder ganska svårmatad och det var andra gången han skulle äta lax. Första gången var ingen hit och inte andra heller. Han åt några tuggor, kanske 1/3 av burken, innan han insåg att han inte tyckte om det. Tårarna började rinna och han vred på sig i stolen samtidigt som han gapade för att han var hungrig. S tog honom i sitt knä istället men det blev inte så mycket bättre. Det slutade med att jag slängde maten på tallriken och värmde lasagne istället. Den åt han med god aptit och var riktigt nöjd efteråt. En finsmakare till son har jag fått.


Idag är det dags för mig att ta tag i storkoket. Har varken haft tid eller lust att laga mat men idag regnar det, perfekt inne dag och jag hoppas jag hinner med massor.


Har precis varit på BVC för vägning och mätning (min sista gång under den här föräldraledigheten). Tristan har stabiliserat upp sig och nu lagt sig på medelkurvan. Väger 9,4 kg och är 72 lång.

Av Linda - 6 juni 2010 21:01

Har inte haft min telefon uppdaterad via datorn på länge och därför inte laddat upp bilderna jag har på den.


Nu har jag laddat upp bilderna och hittat några godbitar jag måste lägga in här.


  

Som ni kanske har förstått vid det här laget så gillar jag att sätta olika slags huvudbonader på min son

 

  

Och den här snygga kreationen satt han ganska länge med på huvudet och lekte

 

  

Tycker det är sån Emil i Lönneberga känsla över honom. Och ibland är likheterna för många, mitt lilla bustroll.


Har idag fått reda på vad appen heter där man kan knäppa fräcka bilder och har testat den lite ikväll. Gillade de här två bilderna väldigt mycket. Ser så kärleksfulla ut.


    

Av Linda - 6 juni 2010 12:12

  

Igår var vi och tittade på rugby när Spartacus spelade. Har aldrig tittat på rugby tidigare och ibland såg det riktigt brutalt ut.

De slänger sig på varandra, inga skydd och de flesta är rätt stora.


  


När bollen kom flygandes åt vårt håll var instinkten direkt framme och som en hök låg jag över Tristan. Lite läskigt när de var nära, kändes som att de rätt som det var kunde rulla på oss. En spännande match, en abulanshämtning och ett stort grattis till Spartacus och Robin som vann.


  



Av Linda - 4 juni 2010 17:28

Nu är det äntligen sommar och mellis intas dagligen utomhus, i skuggan för lilleman och solen för mig.


Försöker komma upp i samma fina färg som ifjol men det går segt. Magen var jätte brun förra sommaren, kanske var det storleken och närheten till solen.


Lagade plättar till skrutten igår och skar de i fyra bitar. (pannkakor för er som bor söder om umeälven) Igår blandade jag de med katrinplommon puré, skurna i små bitar. Idag försökte jag få honom att hålla i den själv och äta men han har inte förstått det här med att stoppa in mjuka livsmedel i munnen. Han satt och kladdade med den ett tag och det slutade med att jag rev lös små bitar och stoppade i hans mun.


Vi håller på och ekiperar Tristan med vattenvänliga kläder. Flytväst inhandlad och sandaler. Var igår och tittade på skor som man kan bada med och regnkläder. Snart ska vi försöka ta oss ut till Orust och få följa med på fisketur, är så sugen på att köpa en sydväst till dess.


Ingen krypning ännu men vid två tillfällen har han stått på alla fyra en längre tid. Går inte att lämna honom ensam en längre tid för på något sätt tar han sig fram, vardagsrumsbordet är mest intressant.

Av Linda - 2 juni 2010 20:36

Har testat ett nytt recept med baljväxter i. Sonen tyckte det var gott så det här ska jag göra igen.


Kyckling (kokade den först med lagerblad)

Lök

Paprika

Kikärtor

Curry

Creme fraiche


Lät allt puttra tillsammans i en gryta och blandade sedan med ris.

Serverade detta med sommargrönsaker (fryst blandning med ärtor, bönor, blomkål och morötter)

Ovido - Quiz & Flashcards