Alla inlägg under november 2010

Av Linda - 9 november 2010 22:08

I helgen gjorde jag klar Tristans sjalkrage. Blev mycket nöjd med den, mycket finare knapphål och den blev jämnare. Idag på väg hem stannade jag till på en garnaffär inne i stan (som jag aldrig kommer ihåg vad den heter) och kollade på knappar. Hittade inga till min där men ett par supersöta till Tristans. Nu är den äntligen helt klar och så här blev resultatet. Hoppas att skrutten vill ha den på sig.

    

Av Linda - 7 november 2010 21:01

Vet inte om han är less på att höra min röst och tycker att det ska bli skönt att jag börjar jobba. Ville ha hörselkåporna på sig och leka själv, fast jag fick gärna sitta i rummet med honom.

  

Har njutit massor av att få umgås med skrutten så många dagar men nu är lovet slut och imorgon börjar arbetet igen.

Bråttom bråttom!

  

Lovet avslutade vi med en promenad till Ramberget med bus i löven och lek i lekparken.

  

 

Det är roligt att bli jagad i löven och busa med mamma och pappa.

  

Har under den här veckan även upptäckt vilken underbar lekplats vi har i skogen bakom huset. Har aldrig gått runt hela backen men igår var jag och Tristan och lekte i skogen och plötsligt upptäckte jag vilken bra lekplats där var. Helt plant med massa stockar och stenar. Roligast tyckte skrutten det var när en fågel väldigt plötsligt flög upp, hans mamma blev dock mest rädd.

    


Bakade några pizzabullar på förmiddagen. De blev väldigt bra förutom att kalkonen var lite hård så det var svårt för Tristan att tugga igenom den. Men han lär sig annars får vi skära de i mindre bitar. Han gillade de och det var perfekt matsäck att ta med efter lek i löven. Appropå tugga så har vi upptäckt att hans kindtänder är på väg plus två tänder nere och 2 ev 4 tänder där uppe. Som jag sagt tidigare, det sprutar ut tänder.

  

Av Linda - 7 november 2010 03:38

     

Nu är sjalkragen klar, nästan i alla fall det saknas några knappar. Känner mig riktigt nöjd förutom med knapphålen, de blev inte alls bra men det var första gången jag stickade knapphål så får känna mig nöjd ändå.

Det var så himla roligt att sticka den så nu har jag letat upp lite garner här hemma och börjat med en till. Hittade ett lite tjockare ullgarn som jag började sticka i till Tristan. Vet inte om den blir lite för hård för honom eftersom garnet är så tjockt. Risken är att den blir rätt stor. Ska sticka den färdig och se hur den blir. Fördelen med att sticka i tjockare garn är att det går så fort.

  

På den stora skulle man lägga upp 58 maskor så jag la upp 22 på den lilla, hade nog kunnat minska till 18 eller kanske 16. Svårt att veta innan. Hittade även garn från filten jag stickade i mormorsrutor, har mörkt grått och rosa kvar. Fick en tanke att sticka mosstickningen i grått och resårstickningen i rosa, skulle nog kunna bli fint.


På måndag ska jag handla knappar, limegröna blir det till min sjal och några i trä till skruttens. Skulle även vilja ha ett mjukt garn typ som Semilla garnet och sticka en röd till Tristan. Vill själv ha en sådan som jag gör till skrutten nu, fastän våran hatthylla svämmar över av sjalar.

Av Linda - 3 november 2010 21:15

Har tidigare skrivit om min sjalkrage som jag börjat sticka.

Underbart garn att sticka i och den kommer bli supermysig att ha på sig. Längtar till den är färdig.

Här kommer bilderna på garnet och en bild på starten.

       

Bilden är tagen på bussen så den blev lite skakig

Av Linda - 3 november 2010 21:04

Har umgåtts med bästa Linn och Alma idag. En hel evighet sedan sist. Vi har haft en riktig heldag tillsammans med djurbesök i Nolhaga djurpark (ingen fantastisk djurpark men trevligt) och Alingsås.

  

Mellispaus vid fårhagen

 

Vi fick inte direkt det bästa vädret men med trevligt sällskap kan man stå ut med blåst och regn. Gissar att djuren är roligare att titta på på sommaren då även lantgården är öppen. Nu fick vi stå utanför staketet. Titta på mu, bä och pippi. Barnen gillade det och det var väl ändå det viktigaste.

      

Killingarna var ursöta men det gällde att akta fingrarna, tur att barnens vantar var så långa att det inte fanns några fingrar att bita i.

 

Vi hann även med lite lek i lekparken innan vi drog oss in mot centrum och lunch. Våra små bebisar är inga bebisar längre, de delade lunch med sina mammor och charmade servitören.

    

Teamwork, Tristan rattar och Alma växlar


Dagen avslutade vi med att kika i affärer och lagom till nästa regnskur åkte vi hem. Det var första gången jag var i Alingsås och jag måste säga att det verkar vara en rätt trevlig och mysig stad. Många små gränder med roliga affärer, som dock inte är speciellt barnvagnsvänliga så idag titta vi bara in genom fönster.


Ser fram emot nästa utflykt med familjen Carlsson.

Ovido - Quiz & Flashcards