Alla inlägg den 26 januari 2011

Av Linda - 26 januari 2011 23:15

När Tristan föddes hade hang glapp i höften och fick en frejka kudde. Idag var det dags för kontroll hos ortopeden. När barnet har gått i någon/några månader så röntgar de och ortopeden kollar att allt är som det fortfarande ska.


Första bilden gick jätte bra, andra bilden gick också bra men Tristan blev väldigt ledsen (inte konstigt när man har en skål på pungen och mamma och pappa håller fast). Hos ortopeden var det däremot jobbigt. Han blev jätte ledsen när han skulle börja känna på benen och höften men läkaren var duktig och gjorde det väldigt snabbt och smidigt.


Röntgen bilderna såg bra ut och ortopeden sa att hans höft kändes helt normal. Nu behöver vi inte komma dit mer och allt är bra med höften, lycka.


Detta firade vi med att leka med Linn och Alma. Tristan och Alma är så söta ihop och de har gått och ropat på varandra (även om det låter mer som att Tristan säger mamma än Alma). Vi besökte 4H i Tuve, det var knappt några människor där och djuren var inne i ladugården men det var trevligt ändå. Det är så när man har trevliga människor med sig.


Hålla handen med vantar är inte jätte lätt men de är så gulliga när de försöker.  


Tristan ville gå och titta på traktorn medan vi andra hellre ville se på hästarna. Alma gör här ett försök att hämta Tristan men det slutade med att de båda två sprang iväg. Busungarna!


 

Inne hos hönsen, tupparna, ankorna och grisarna var sopborsten intressant. Grisarna var super söta när de sprang omkring ute men inte fullt så roliga i sin box där de gömde sig under halmen.      

Ovido - Quiz & Flashcards