Alla inlägg under mars 2010

Av Linda - 31 mars 2010 10:50

Måste uppdatera med lite bilder från gårdagen. Det var helt fantastiskt underbart vårväder. Idag regnar det så vi leker att igår är idag, tittar på härliga bilder och njuter.


       


På vår härliga vårpromenad såg vi massa vårtecken, fåglar, krokusar, snödroppar och videkissar

  


  

Av Linda - 27 mars 2010 19:11

Min ninja är färdig (eller nästan i alla fall, bitarna är inte fastklistrade). Det var otroligt pilligt att få dit det sista, montera ihop delarna och sy fast kaststjärnan. Men det är väldigt mycket mindre än vad den skulle bli så det kan ju bero på det. Ska använda större nål när jag gör nästa för att se om det blir bra. Kan eventuellt byta upp mig en grovlek på garnet också. Den blev ganska söt, lite sne.


Det vita på sidan är en kaststjärna som är virkad och över den är det ett svart band i filt. Ögon och ansikte är i filt och knuten på sidan är virkad och sedan fastsydd. Mönstret är hämtat ur "Virka läskigt söta figurer" av Christen Haden


    


Plus och minus

+ Roligt

  Inte så svårt att göra kropparna

  Lär sig nya virkningstekniker

  De blir väldigt söta


- Pilligt att få ihop delarna

  Svårt att klippa ögon (kan köpa färdiga)

  Svårt att stoppa delarna (bra att stoppa lite under tiden som man virkar)

Av Linda - 27 mars 2010 10:58

Det hade varit så mycket enklare om jag bara kunde ta fram näsduken och säga fräs till Tristan. Han är så himla snorig och det är så svårt att suga ut med näsfridan (undra varför den heter så) för han drar in och håller andan varje gång. Kanske inte så konstigt för vem vill ha ett rör i näsan som suger ur allt snor.


Sa igår att jag börjat slappna av vad det gäller hans mage och att jag börjat acceptera att det kommer vara så här. Men det kanske var önsketänkande. Känner mig lite så där ledsen igen för att det är så himla svårt att få magen att vara "bra".


Sköterskan på bvc sa att det var bättre att han hade diaré än att han var hård och att vi därför skulle ge honom högre dos laktulos under en längre tid. Nu har jag gett honom 7,5 ml laktulos i en vecka. Igår trappade jag ner till 6,5 ml för att se hur det skulle gå, diaré ändå. Därför kände jag idag att jag nog kunde testa med 5 ml, det borde jag inte ha gjort. Det blev inte alls bra. Att 1,5 ml kan göra så stor skillnad. Imorgon får jag testa 6 ml istället. Tänk om det inte finns någon perfekt dos, att han hela tiden måste vara i hårt tillstånd eller diaré.

Av Linda - 25 mars 2010 21:48

Det går inte alltid ihop så bra. I tisdags blev vi båda sjuka men Tristan klarade sig bra. Han har kräkts lite, ingen feber och varit mycket pigg. Inser hur jobbigt det kan vara när man inte har tid eller när man inte kan vara sjuk. Det finns en liten som ska ha mat, roas, läggas och bytas på. Huvudet värker och skrutten bara skrattar.


Under de här dagarna har han fått sitta mycket i gåstolen och det har gett resultat. Nu tar han sig obehindrat mellan rummen, har kommit på hur han ska göra för att ta sig fram där det är trångt men det är fortfarande lite svårt med trösklarna.


Idag har det varit 14 plusgrader men jag orkade inte ta mig ut. Längtar till imorgon och en härlig långpromenad.

Av Linda - 23 mars 2010 18:52

...det kan resultera i att hela gymmet hamnar över en när man blir så här stark

          

Av Linda - 23 mars 2010 11:12

Regnet öser ner, snön är borta och sommaren känns avlägsen. Men igår när jag var på promenad såg jag snödroppar som börjat slå ut, vårigt och härligt.


En sån här trist och regning dag spenderar man bäst inomhus. På morgonen klev vi upp, tog på oss regnkläder (regnjacka och regnskydd) och traskade iväg till biblioteket. Har tidigare varit på rim och ramsor på Älvstrandens bibliotek men eftersom det var sista gången när jag var där så anmälde jag mig till Hisings bibliotekets motsvarighet. Och tur var väl det, det var himla bra och hon som höll i det var mycket duktig (duktigare än den andra). Hon var utbildad danspedagog och hade mycket barnverksamhet här på Hisingen. Vi satt i ring och sjöng en namnramsa där man skulle rulla en knottrig boll till varandra. Tristan var inte jätte sugen på att släppa den. Dansade i ring där sången gick fortare och fortare, dansade till trummor och barnen fick även trumma själva (2 åt gången). Vi läste några ramsor, lekte med färgglada transparenta tyger och avslutade med en Hej då sång.


Det är segt att ta sig upp på morgonen innan Tristan har vaknat men så himla kul när jag verkligen tar tag och gör sånna här saker. Det var jätte roligt att få träffa lite andra mammor än de som hänger på öppna förskolan och kul att träffa mamman jag låg på BB med. Vi stöter på varandra titt som tätt, hon är väldigt trevlig, våra barn är född samma dag och vi går hos samma BVC-tant.


Tristan har sovit fruktansvärt dåligt i natt. Vaknat många gånger och smågrinat. Vridit och vänt på sig och inte kunnat somna om. Klockan halv två gick jag upp och gjorde ersättning men han åt inte speciellt mycket. När klockan var 5 gick det inte att få honom att slappna av och för att Sebastian skulle få sova lite innan det var dags för jobbet så tog jag med Tristan upp till köket. Vi diskade undan lite, slog igång diskmaskinen och gjorde ersättning. Hoppas vi får igång magen bättre idag och att han sover bättre i natt.

Av Linda - 22 mars 2010 21:27

Har köpt en bok med amigurumi figurer som heter "Virka läskigt söta figurer". Började med en ninja som skulle vara lätt (figurerna är indelade i lätt, medel och svår) och nu är delarna färdiga. Det var pilligt och jag fick kramp i lillfingret både en och två gånger, ögonen blödde i lördags för att det var så små maskor, svart garn och mörkt i rummet. Men det är roligt, det är riktigt roligt. Hoppas bara nu att jag lyckas sammanfoga delarna så att slutresultatet också blir bra. Bild kommer så fort den är färdig.


Ikväll vet jag inte riktigt vad som är fel med min son. La honom för ca en timme sedan, han sov i 20 minuter och efter det så har han vaknat ett flertal gånger. Ligger och vrider sig i sängen som en orm och små gnäller. Det är jätte svårt att få honom att komma till ro igen. Han har ätit lite dåligt idag och kräkts endel, kanske det kan bero på det. Magen är nog inte riktigt som den ska, fast han verkar inte ha ont och det är skönt.


Anmälde oss till en tävling i helgen. Man skulle lägga upp en bild på muksus fan sida på facebook där barnet äter. Första pris är 1000 kr på babyland och 200 kr på muksus vällingar och gröt.

Gå gärna in och rösta på vår bild. Den som har flest personer som gillar bilden innan den 11 april vinner.

Klicka på länken och sedan på gilla, tack tack!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=11699035&id=602770203&fbid=10150159711490204


Av Linda - 21 mars 2010 16:11

I lördags var jag på barnprylmarkand i Härlanda kyrka, min första och efteråt kändes det också som min sista. Hade faktiskt ganska stora förväntningar att jag skulle hitta några fina klädplagg i strl 74 men allt var gammalt, slitet och inte alls fint. Blev bara en villervalla overall, två bodysar och ett linne. Mitt mål var dock att hitta en gåstol med stora hjul som inte har massa nystandard spärrar under så att han bara kan ta sig frammåt och bakåt. Och i all bråte så fanns det en för 70 kr, som hittat.


  

Den ser lite sliten ut men funkar jätte bra, han tar sig fram hur lätt som helst i den. Aktivitetsbordet slängde jag eftersom de flesta sakerna på det inte funkade men det gör ingenting, nu har han istället ett bord att ha sina leksaker på. Den gamla har jag idag lagt ut på tradera, är i princip oanvänd så jag hoppas på ett bra pris på den.


Så här rolig är den nya gåstolen


I fredags var vi på avskedsmiddag för Tristans faster som ska åka till Japan ett år. Känns konstigt att inte få träffa henne på så länge, vi kommer sakna dig jättemycket. Riktigt tufft av henne att åka till ett land med ett så främmande språk och kultrur, hoppas verkligen att hon kommer att stortrivas.


  

Sötungarna på middagen

 

Idag är första dagen på länge som jag känner mig helt avslappnad angående Tristans mage. Har insett att det kommer vara så här upp och ner ett bra tag. Det är lika bra att ge honom 7,5 ml laktulos som jag vet att magen går igång på och istället försöka dra ner eller öka på katrinplommonpurén, päron och messmör.

Det är några dagar sedan har var riktigt hård nu och det bidrar också till att jag kan slappna av. Känner mig inte lika orolig och stressad längre.


Vi har provat ny mat. Lagade kycklinpuré (kyckling, morot, lagerblad, svartpeppar och gräslök mixad med rapsolja) och riswok (kokt ris mixat med kokta wokgrönsaker) det blev en bra blandning och han gillade det. Till efterrätt testade jag äpple och torkade aprikoser som jag kokade med kanel och nejlika. Blev också riktigt bra. Det är så roligt att testa nya rätter nu när han börjat äta och gilla lite annat än gröt.

Ovido - Quiz & Flashcards