Alla inlägg den 13 mars 2010

Av Linda - 13 mars 2010 21:03

Eller hur var det det var?

Halva dagen idag har det varit kämpigt att få i Tristan mat. Magen har varit väldigt aktiv vilket kanske bidragit.

När han skulle äta middag så totalvägrade han, vred sig som en liten orm och ville verkligen inte ha skeden i närheten av sin mun. Ibland funkar det att ha honom knät eller varva med lite frukt. Idag funkade ingenting.

Satt honom tillslut i sin gåstol, han blev väldigt nöjd och jag kände att jag var tvungen att försöka en gång till. Är inte den som ger upp i första taget.

Sagt och gjort, jag hämtade maten från köket och försökte igen. Tvärstopp.

På bordet i vardagsrummet låg ett smörgåsrån kvar från mellanmålet, den ville han gärna ha i munnen.

Smårgåsrån kan också fungera som en sked, för er som inte redan visste det.

Och en mycket mycket bra sked. Jag doppade den i purén och sedan in i munnen, mums. Han åt upp allt, så duktig och en aningens tjurig.

Nu kan han inte lura mig längre att han inte tycker om maten för då mumsar man inte så där glatt.

Hoppas på en natt utan att han vaknar och har ont. Provade lite banan för första gången, lite väl vågat med tanke på magen men jag var tvungen att testa och magen behövde stanna upp lite.

Av Linda - 13 mars 2010 13:30

tror jag har hittat en liten lösning till allt kvälls skrik.


Han har sovit jätte bra de senaste nätterna, inte vaknat och skrikit på en hel vecka bara velat ha nappen. Till igår då han vaknade jätte många gånger. Började redan på dagen då han var rätt kinkig och inte alls sugen på att äta. Fick ta till alla knep för att få i honom mat.


Efter att han vaknat några gånger och varit så där ledsen så höll tankarna på att gnaga sönder mig. Började kolla i min kalender där jag skriver allt han äter, hur och när han bajsar och även hur han har sovit. Och när jag hade bläddrat där ett tag insåg jag att de flesta gångerna som han verkar ha haft ont är när han har ätit hallon/mango puré och äppel/mango gröt.


Så min gissning nu är att han är lite känslig mot mango eventuellt mot hallon också. Blir uteslutning av dessa två nu ett tag för att se om vi slipper ont i magen skrik. Han var även otroligt gasig i magen igår så jobbigt med lillamagen var det verkligen.


Har precis haft ett litet matparty, Tristan fick vara med och äta ur skålen med händerna. Mumsigt och roligt men herregud pojken såg ut.

Ovido - Quiz & Flashcards